«امروز یکی از ضروریترین تشکلها، بسیج دانشجو و طلبه است. طلاب علوم دینی و دانشجویان دانشگاهها باید با تمام توان خود در مراکزشان از انقلاب و اسلام دفاع کنند و فرزندان بسیجیام در این دو مرکز، پاسدار اصول تغییرناپذیر «نه شرقی و نه غربی» باشند. امروز دانشگاه و حوزه از هر محلی بیشتر به اتحاد و یگانگی احتیاج دارند. فرزندان انقلاب به هیچ وجه نگذارند ایادی امریکا و شوروی در آن دو محل حساس نفوذ کنند. تنها با بسیج است که این مهم انجام میپذیرد. مسائل اعتقادی بسیجیان به عهده این دو پایگاه علمی است. حوزه علمیه و دانشگاه باید چهارچوبهای اصیل اسلام
ناب محمدی را در اختیار تمامی اعضای بسیج قرار دهند. باید بسیجیان جهان اسلام در فکر ایجاد حکومت بزرگ اسلامی باشند و این شدنی است، چرا که بسیج تنها منحصر به ایران اسلامی نیست، باید هستههای مقاومت را در تمامی جهان بهوجود آورد و در مقابل شرق و غرب ایستاد».[ صحیفه امام، ج۲۱، ص ۱۹۵.]
پس از اعلام این طرح از سوی امام راحل، شورای عالی انقلاب فرهنگی طرح نحوه تأسیس بسیج دانشجویی را تصویب کرد. لذا مرکز بسیج دانشجویی تهران پس از تصویب در سیزدهم دیماه ۱۳۶۹ مسئولیت تشکیل دفاتر بسیج در دانشگاهها را عهدهدار شد.
مقام معظم رهبری الزامات و بایستههای این تشکل را چنین برشمردند:
فکر و تحلیل و روشنبینی، تفکر، اندیشهپردازی و کارِ تئوریک در زمینه مسائل اسلام، در زمینه مسائل انقلاب، در زمینه مسائل بینالمللی و در زمینه مسائل جاری؛ بهطوری که دانشجوی بسیجی، در هر جمع دانشجویی، ذهن روشنتر، زبان گویاتر و ابتکار بیشتری داشته باشد.
جهاد علمی.
مسئله اخلاق و معنویت.
مجموعه اندیشهورز است: یک مجموعه فکری درست کنید - همان اتاق فکر در مراکز - اینها بنشینند فکر کنند، فکرهای عالی بکنند. از افراد مطمئن، خاطرجمع و خوشفکر استفاده کنید.
گزینش افراد باصلاحیت.
تحرک زیاد پرهیز از تنبلی.[ بیانات رهبر معظم انقلاب اسلامى در دیدار هزاران نفر از اعضاى بسیج دانشجویى دانشگاههاى سراسر کشور، ۳۱/۲/ ۱۳۸۶.]
بسیج دانشجویی فراگیرترین جبهه تشکلی نیروهای ارزشی در دانشگاهها در مقاطع مختلف دو دهه اخیر توانسته متناسب با تحولات کشور و دانشگاه نقش ویژه خود را ایفا کند.
در سالهای موسوم به دوم خرداد که جریانهای افراطی در دانشگاهها فعال شده و با طرح مواضع تجدیدنظرطلبانه بهدنبال ایجاد جبههای از ضدانقلاب در دانشگاه بودند، بسیج دانشجویی با اقدامات گسترده خود نقش بسزایی در مقابله با این اقدامات داشت. ترویج اندیشههای سکولار، انتشار نشریات موهن و توهین به مقدسات، تبدیل دانشگاه به کانون اغتشاش علیه امنیت کشور و نهایتاً تلاش برای براندازی نظام از طریق مسائلی همچون رفراندوم بخشی از اقدامات جریانات افراطی تجدیدنظرطلب بود که بسیج دانشجویی در مقابله با این اقدامات بهوظیفه انقلابی خود عمل نمود.
همچنین در این سالها با هدف مقابله با ترویج اندیشههای تجدیدنظرطلبانه و غیرارزشی، بسیج دانشجویی به اقدامات تبلیغی و ترویجی با رویکرد ترویج مبانی ارزشی و انقلابی همچون برنامههای بصیرتی سیاسی، برگزاری هیئتهای مذهبی و برنامههای مناسبتی دینی، برگزاری اردوهای راهیان نور و یادوارههای شهدا و دورههای آموزشی معرفتی همچون طرح ولایت نموده است که این اقدامات تاکنون ادامه داشته است. در سالهای بعد اقداماتی همچون برگزاری اردوهای جهادی جهت محرومیتسازی و کمک به کارآمدی نظام از اقدامات برجسته بسیج دانشجویی در سطح ملی بوده است.
نظرات